Екоактивисти оцветиха в черно водата в най-известния римски фонтан Треви“, за

...
Екоактивисти оцветиха в черно водата в най-известния римски фонтан Треви“, за
Коментари Харесай

Климатични активисти оцветиха в черно водата в най-известния римски фонтан

Екоактивисти оцветиха в черно водата в най-известния римски шадраван „ Треви “, с цел да концентрират вниманието на обществото върху дебата за изменението на климата.

Няколко младежи влязоха във фонтана, изсипаха въглен на прахуляк и разпънаха банери в поддръжка на акцията за прекратяване на въгледобива в страната, оповестява организация Ройтерс.

Активистите нагазиха във водите на фонтана, викайки „ Страната ни умира ”. Според локални осведомителни организации това ядосало туристите, които се опитвали да си създадат фотоси за спомен. Полицията въпреки всичко съумяла да разпръсне стачкуващите и обстановката се успокоила.



Последната акция на бранителите на природата в сърцето на Рим е от 6 май 2022 година Тогава младежите още веднъж оцветиха с въглен водите на шадраван, само че тогава това стана на площад „ Навона “.

Първата проява от подобен мащаб обаче се организира на площад „ Испания “. Водата на фонтана там още веднъж потъмня, а един от деятелите подвигна транспарант с надпис „ Без изкопаеми “. Действието беше проследено онлайн от стотици туристи, които снимаха акцията и я качиха в обществените мрежи, напомня Pledge Times.

Кметът на Рим - Роберто Гуалтиери, осъди митинга в неделя (21 май), като уточни, че не трябва в тези актове на неодобрение да бъдат употребявани „ творби на изкуството в Италия “.



Снимки: Ройтерс
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР